Csirke tikka

0

Értékelés

  • Finom? 7
  • Egészséges? 10
  • Könnyű elkészíteni? 9
  • Egyszerű alapanyagok? 5
  • Olvasói értékelések (0 értékelés) 0
    Az Ön értékelése:
Összegzés

Gyors és egyszerű csirkeétel, esetlegesen a hozzávalók beszerzése okozhat egy kis kihívást. Bár napjainkban már ezek a fűszerek is megtalálhatók a hipermarketek polcain.

7.8

A csirke tikka hagyományos indiai és pakisztáni húsétel, ahol előzőleg fűszeres joghurtban pácolt csirkefalatokat párolnak meg.

Hozzávalók

  • 650 g csirkemell filé
  • 1 evőkanál mustármag olaj
  • 50 ml tej
  • 150 ml natúr joghurt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander levél
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1-4 friss chili
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

A csirkét kivéve az összes hozzávalót összekeverem egy nem fémből készült tálban. Ha nincs mustármag olajam, akkor kb. 2 evőkanál olíva vagy étolajat felhevítek, majd ebben megpirítok 1/2 teáskanál mustármagot. Amint kihűlt, az olajat felhasználhatom a mustármag olaj helyett.

A jól elkevert fűszerekhez adom a nagy kockákra vágott csirkehúst, majd addig keverem, míg az összes húskockát bevonta a fűszer. Ha felolvasztott csirkét használok, akkor max. 24 órára a hűtőbe teszem a tálat, hogy a fűszerek marinálják a húst. Ha friss a csirke, akár 48 óráig is történhet a marinálás, szigorúan hideg helyen. Ha nincs időm a marinálásra, akkor a hűtőben pihentetést kihagyom.

A húst megpárolom, amikor mindenhol átfőtt, rizzsel tálalom.

Frissen készült csirke tikka

Mentés

Mentés

Mentés

Hozzászólás beküldése